CUM MONTAM POLISTIRENUL PENTRU FATADA


OFERTA DE PRET - TERMOSISTEM

Adeziv polistiren Baumit - DuoContact 25kg/sac - 34RON ( Adeziv Baumit KlebeSpachtel 25kg/sac - 55RON)
Polistiren Austrotherm - A70 15kg/m3 - 38RON/bax
- AF-80 16kg/m3 - 42RON/bax
- AF-PLUS (grafitat) - 54RON/bax

Tramsoprtul este gratuit in Bucuresti si jud. Ilfov. Livrare in maxim 24 ore de la primirea comenzii. La cerere se asigura si manopera - echipe de muncitori/firme de constructii cu experienta - preturi accesibile

Pentru suprafete mai mari va rugam sa ne contactati pe formularul din josul paginii sau la numerele de telefon din partea dreapta pentru o oferta personalizata.


Materiale necesare:


1. Polistiren expandat 2. Adeziv si masa spaclu 3. Profile de colt 4. Plasa armare 5. Dibluri polistiren 6. Amorsa


Materiale necesare


Unelte necesare:

1. Bidinea 2. Ciocan 3. Bormasina 4. Drisca zimtata si spaclu 5. Cutter 6. Nivela cu bula de aer 7. Drisca cu burete


Unelte mecesare

Necesitatea izolarii peretilor exteriori:
Scopul izolatiei termice este realizarea confortului termic prin minimizarea consumului de energie necesar pentru racire/incalzire.
Orice casa pierde energie prin elementele prezentate in schema alaturata de mai jos:

Izolare fonica

1. Acoperis 30%
2. Ziduri 16%
3. Podea 16%
4. Cai de aerisire 3%
5. Improspatarea aerului 20%

Pentru a avea succes in reducerea consumului de energie pentru incalzire sau racire, este esential ca zidurile exterioare sa corespunda unor standarde de izolatie termica.

Izolare fonica

Izolare termica
Izolarea prin exterior este extrem de eficienta, deoarece elimina pe cat posibil intreruperile de izolatie. De asemenea limiteaza transferurile termice intre interior si exterior si astfel contribuie la confortul locuintei, indeosebi iarna si vara.
O cladire cu o buna izolatie termica are un consum energetic mic si contribuie indirect la protejarea mediului, prin reducerea emisiunilor de gaze cu efect de sera.



Etape in montarea polistirenului

1. Pregatirea suprafetei
Peretele trebuie bine curatat de praf si apoi spalat cu jet de apa sub presiune. Lasati apoi sa se usuce perfect. Peretii foarte absorbanti (ex. BCA) trebuie tratati in prealabil cu grund pentru ca mortarul care fixeaza placile sa nu se usuce prea repede.

image

2. Aplicarea mortarului pe placi
Preparati intr-un recipient mortarul, respectand cantitatile pentru amestec. Aplicati mortarul in jurul placii sub forma unei benzi cu o latime de 3-4 cm. In centru, asezati cateva gramajoare cu un diamentru de prox. 8 cm. In urma presarii trebuie ca mortarul sa ocupe 40% din suprafata placii.

image

3. Pozitionarea placilor pe perete
Aplicati placile una langa alta incepand de la baza peretelui, de la un colt, mergand pana la partea superioara a peretelui mentinand o linie dreapta. Miscati placa aplicata pana ajunge sa se fixeze bine langa celelalte placi.

image

4. Fixarea placilor in dibluri
Placile de polistiren se fixeaza cu dibluri atunci cand peretii sunt denivelati iar placile nu pot adera perfect la suprafata acestora. Aveti grija sa nu iasa in afara placilor de polistiren capetele diblurilor. Se infig bine in perete folosind un ciocan. Dibluirea se face cu cel putin 6 dibluri pe mp.

image

5. Aplicarea mortarului de fixare
Dupa intarirea mortarului cu care s-au fixat placile trebuie aplicat stratul protector cu plasa de armare. Pentru aceasta se aplica un strat de mortar pe o suprafata de aproximativ 1 m in partea superioara a peretelui de care se va prinde plasa care mai apoi se va derula pana jos la soclu.

image

6. Prinderea plasei de armare
Plasa de armare se acopera cu un strat de mortar incepand din centrul plasei si apoi spre margini. Acest strat protector trebuie sa acopere plasa in intregime. Grosimea stratului trebuie sa fie de aproximativ 3-5 mm.

image

7. Montarea coltarelor cu plasa
Colturile cladirii fiind predispuse lovirii, trebuie sa montam coltare metalice pe o inaltime de 2 m de la sol. Astfel colturile cladirii vor fi protejate de actiunile mecanice.

image

8. Netezirea suprafetei
Suprafata stratului protector se poate netezi inainte sa se usuce. Folositi o drisca cu burete sau o bucata de polistiren. Indepartati astfel toate imperfectiunile ramase dupa aplicarea stratului protector. Dupa uscare suprafata este gata de aplicarea vopselei decorative.

image

Daca doriti mai multe informatii despre produs - inclusiv fisa tehnica a produsului va rugam sa folositi formularul de mai jos.

ARTICOLE SIMILARE:

OFERTE SI PROMOTII
ADEZIV PENTRU POLISTIREN
MANOPERA
TENCUIALA DECORATIVA (STRUCTURATA)
IEFTIN SI DE CALITATE